Защо казанлъчани не се включиха в почистването на града?

„Общината трябва да чисти“ – това са част от отговорите на казанлъчани, които включихме в импровизирана анкета, питайки ги: Каква е причината, казанлъчани да не се включат масово в акцията по почистването? Всички анкетирани, споделиха, че са знаели за обявената акция, но или не са намерили време, или са разчитали общински служители да изчистят.

Слаба подкрепа, от страна на гражданите отчитат от Община Казанлък по време на кампанията „ Да изчистим България заедно“. За поредна година общината се включи с организация в националната кампания като едва 93-ма са били доброволците, които са се включили в почистването на града, въпреки създадената организация.

Мнозина от жителите на града са наблюдавали работата на доброволците и ентусиастите, но не са проявили голям интерес да изчистят града, в който живеят. Ако в западните части на Казанлък жителите се включиха в почистването на района около Казармата, блок 16, северно – около Стадиона и тенискортовете, градинката до ресторант „Опела“, то при жителите на източната част на Казанлък констатираният интерес да почистят мястото, където живеят беше много слаб, нулев.

От Община Казанлък съобщиха, че по време на акцията са събрани и извозени повече от 144 000 тона отпадъци. 50 тона бяха извозени към Претоварната станция само от град Казанлък, а два пъти повече, други около 94 тона бяха насочени към Сметището за строителни отпадъци до село Шейново. 5 тона стара битова техника, изхвърлена от казанлъчани до организираните пунктове отпътува за рециклиране към Стара Загора, по договор с Общината.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram