Хората питат: Защо Общината плаща за русофилския събор?

Уважаемият г-н Крум Владев, известен демократ, бивш председател на СДС в Казанлък и русофоб пита чрез Фейсбук: „Защо общината трябва да плаща за русофилско комунистическо сборище на яз.”Копринка” ??????????”

krum vladev

Явно г-н Владев се интересува от организирането и провеждането на Националния събор „Приятели на Русия” и отношението на Община Казанлък към мероприятието. Въпросът е отправен към представител на Медийна група „Вис виталис“ в социалната мрежа, макар да трябва да се адресира към кмета Галина Стоянова.

krum3

За подробностите г-н Владев ще се наложи да почака, понеже Пресс тв общува с Община Казанлък чрез писма по Закона за достъп до обществената информация, а за кореспонденцията се изисква време и желанието за отговор на кмета Стоянова. Непременно ще попитаме кмета за подробностите, интересуващи г-н Владев, с писмо.

Това, което можем да му отговорим в момента е:

Националният събор „Приятели на Русия” е включен за поредна година в Културния календар на Община Казанлък, там където се включват основните и важни местни културни събития. Съборът е в графата „Културни прояви с местно и национално значение на Община Казанлък”. Културният календар се гласува всяка година от Общинския съвет, доминиран от съветници от ГЕРБ.

За съжаление не можем да отговорим веднага с колко пари е бил обезпечен съборът от общинския бюджет, тъй като общата сума, гласувана за „Културни прояви с местно и национално значение на Община Казанлък” е 110 000 лева, а конкретни суми не са посочени. Културните събития, които само логистично се подкрепят от Община Казанлък, са в друга графа.

rusofili

В афиша и рекламните постери на събора Община Казанлък е изписана като съорганизатор на Национално движение „Русофили” при провеждането на събора.

rusofil

Госпожа Галина Стоянова е член на Националния съвет на НД „Русофили”. Тя участва и приветства от сцената присъстващите на събора.

Предлагаме на вниманието на г-н Владев част от нейното приветствие през 2012 г.:

 „Скъпи участници в 9-я национален събор на русофилите! Добре дошли в Казанлък, в Долината на розите, Долината на траките и Долината на Шипка! За девети пореден път тук, в подножието на Шипка, се събираме всички ние – училите, работилите, свързаните с Русия, онези, които носим в сърцето си Майчица Русия. Добре дошли на точното място!

Днешният събор, който наистина доказва, че само българите могат да носят с такава обич Русия в сърцето си. Нека предаваме тази любов на децата си. Нека ги правим съпричастни с онова, което представлява Русия за България. На добър час на този събор и на всички следващи тук, в Казанлък!“

Припомняме, че позицията на НД „Русофири“ е против санкциите срещу Русия.

На снимката долу: Галина Стоянова, член на НС и Николай Малинов, председател на НД „Русофили“

0601

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram