С модерна сграда ПГЛПТ посрещна новата учебна година

С изцяло санирана сграда и нови кабинети посрещнаха новата учебна година в Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм.  Училищният двор на ПГЛПТ оживя отново с радостната глъч на ученици, учители, родители и гости на тържеството.  3 нови паралелки прекрачват прага на училището за първа година. Три осми класа в специалностите: „Икономика и мениджмънт“, „Организация на хотелиерството“ и „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения“ започват обучение в ПГЛПТ. Друга важна новост в гимназията е преминаването в едносменен режим на обучение от тази учебна година.

Директорът на ПГЛПТ – Антони Илиев заяви, че училището продължава да  се развива успешно в сферата на туризма и икономиката. Реализирани са и се работи по множество европейски проекти и национални програми. Антони Илиев получи Герба на община Казанлък лично от председателят на Общински съвет-Казанлък – Николай Златанов, който бе специален гост на тържеството.   Златанов пожела успешна и спорна година на учениците и ги призова да слушат учителите си и да не подценяват знанията, които получават.

С много настроение и бурни аплодисменти бяха посрещнати и изявите на децата от ДГ „Звънче“, които поздравиха каките и батковците с песни и стихове.

Директорът на ПГЛПТ г-н Антони Илиев заяви още, че екипът винаги е бил в основата на успеха на гимназията и благодари на колектива на ПГЛПТ за положените усилия и труд.

Нека радостта и чувството за празник от първия учебен ден останат в сърцата на всички нас, за да осъществим задачите и постигаме общите си цели с по-голяма лекота и устременост.

Празненството завърши по традиция с хоро и с удрянето на първият звънец новата учебна година бе обявена за открита.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram