До дни възстановяват парализирания трафик в Павелбанско

Към момента от Павел баня в посока Казанлък се движат автобусите, които не са от транспортната схема на община Павел баня: Павел баня – Кърджали, Павел баня – Момчилград, Пловдив – Казанлък.От автогарата в Казанлък казаха, че автобуси към Павел баня и селата от общината не се движат.Междувременно стана ясно, че няма промени в разписанието на автобусите, които обслужват линията София – Казанлък и обратно.

Информацията беше потвърдена от Централна автогара – София.В отговор на запитване до Община Павел баня във връзка със създалата се ситуация около транспортните промени, получихме информация, че кмета на общината е взел всички възможни мерки и изпълнява решение на областния управител на област Стара Загора. В решението на областния управител се съдържа следното: „Предприемам спешна мярка, като разрешавам Община Павел баня да извърши пряко възлагане на обществени услуги за извършване на обществен превоз на пътници по утвърдени маршрутни разписания…“. В документа от Областна администрация става ясно, че целта на спешната мярка е да се избегне прекъсване на транспортното обслужване.

С днешна дата стана ясно, че фирмата превозвач „Автобусни превози – Павел баня“ ООД самоволно, в нарушение на договорите за обществен превоз, прекрати транспортното обслужване на населението от община Павел баня.

Този четвъртък ще се проведе извънредна сесия на Общински съвет – Павел баня, на която ще бъде дискутиран транспортният проблем.

От Община Павел баня уверяват, че до броени дни ситуацията с обществения превоз ще се нормализира.

Проблемът се разрази още на 4-ти септември, когато стана ясно, че управителят на „Автобусни превози – Павел баня” ООД, Емин Иса Бесоолу, e отправил уведомление до Кмета на община Павел баня и до Общинския съвет за едностранно прекратяване от 15-ти септември 2014 година на двата договора за обществен превоз по линиите на общинската транспортна схема и областната транспортна схема – квота община Павел баня, които са подписани през 2012 година със срок 10 години.

Като транспортна алтернатива остават влаковете на БДЖ. Има два влака преди обяд и четири след обяд. Цената на пътническия влак е 1,50лв, а на бързия 2,40лв. Не е ясно дали се осигурява транспорт от ЖП спирка – Павел баня до града.

Румен Скрински

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram