Депутатът Донка Симеонова: Честита Нова учебна година в българското училище!

Депутатът от ПГ на “БСП за България” Донка Симеонова поздрави учениците и учителите в Профилираната природо-математическа гимназия “Никола Обрешков” в Казанлък по време на тържественото откриване на учебната година.

“Днес, когато ценностите на обществото са разнопосочни особено важна е мисията на българското училище. На този ден съчетаваме възрожденските традиции и предизвикателствата на настоящето с вяра, с любов към знанието и надежда за бъдещето. Нееднократно съм заявявала, ще го направя и сега, винаги ще отстоявам институциите и обществото да отдават дължимото уважение към българския учител”, каза Симеонова пред 674 ученици.

“52 от тях пристъпват за пръв път прага на учебното заведение и си пожелават до завършат отлично пети клас”, каза директорът Красимир Дамянов, който се гордее „с иновативните проекти в училището и с елитните възпитаници, които се реализират в различни сфери на живота и трайно оставят светла диря в науката, не само в България, а и по света”.

По-късно Донка Симеонова присъства на открит урок в първи клас в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” в град Шипка. Тя пожела на първокласниците да бъдат здрави и любознателни, да вярват на своите учители и да следват мечтите си. “По-важното от уютните класни стаи са учителите, които с много професионализъм и любов, предават знанието, подкрепят своите ученици и ги насърчават да отстояват себе си”, каза Симеонова на среща с педагогическия колектив. Тя изпрати поздравителни писма до училищата за първия учебен ден:

Уважаеми колеги, скъпи ученици, драги родители, 

Честита Нова учебна година в българското училище! 

По традиция в първия учебен ден си пожелаваме  „На добър час!” с вяра и надежда. Тази година благопожеланията ни съвпадат със светлия празник, когато честваме  и християнските добродетели. Вярвам, че приютени в туптящото сърце на българското училище, те могат да го изведат на полагащото му се първо място, с много грижа и отговорност  от  всички институции.

Честит празник на първокласниците! Скъпи ученици, продължавайте да се стремите към необятните светове на познанието, бъдете  ученолюбиви и любознателни! На зрелостниците, за които днес е последен първи учебен ден, желая успешно дипломиране!

На учителите и директорите пожелавам ползотворна учебна година. Нека професионализма, всеотдайността и предприемчивостта да създават ярка светлина за знанието и да издигат престижа на образованието. Вярвам, че родителите ще имат  радостта в края на учебната година от постиженията на своите деца,  благодарение на търпението и поощряването. Бъдете здрави!

Честит празник!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram