Единствено Манчоров ще участва на изборите като независим кандидат за кмет на Общината

Само един кандидат за кмет на Община Казанлък е регистриран като независим за участие в местните избори на 25 октомври. Това е икономистът Стефан Манчоров. В ОИК до крайния срок за регистрациите-14 септември, общо 19 партии и коалиции, други 6 местни коалиции са се вписали.

Инициативните комитети са общо 11 на брой, един от тях подкрепя участието в надпреварата за местния парламент на един общински съветник, останалите издигат кметове, като 9 са за кандидати по населените места, а единия за общински кмет.

10 партии коалиции издигат кандидати за общински кметове. БСП, ДПС, ГЕРБ, АБВ, Атака, Българска радикална левица, Българска социалдемокрация, Патриотите-ВМРО и Нова алтернатива, Единство за обществена справедливост и коалицията Никой не харесвам ще участват със собствен кандидат за общински кмет. Сред тях са Мария Славова, Радион Попов, Николай Терзиев, Галина Стоянова, Стойчо Чичеков, Драгомил Иванов, чието участие в надпреварата вече бе оповестено, останалите партии и коалиции все още не са обявили своите. Единственият, който излиза като независим кандидат за общински кмет е Стефан Манчоров, чието име беше обявено първо още в края на юли.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram