Генсекът на WATA лично рекламира туристическия ни потенциал по света

Генералният секретар на Световната асоциация на туристическите агенции (WATA) Кристин Фурние посети Стара Загора и Казанлък, придружавана от представители на туристически агенции от Щвейцария, съобщи сайтът „Икономически портал на регион Стара Загора“. Гостите разгледаха богатия фонд на Регионален исторически музей, на музей Неолитни жилища в Стара Загора и исторически забележителности в Казанлък.

Туроператорите дегустираха вина, произведени в изби от региона и се запознаха с възможностите за спа туризъм. Целта на визитата е да бъдат оформени туристически дестинации, свързани с културно-исторически, винен и спа туризъм и те да бъдат предложени чрез десетки чуждестранни туроператори, които членове на WATA, на туристи от цял свят.

Кристин Фурние и колегите ѝ бяха придружавани от Огнян Благоев, изпълнителен директор на туристическа агенция МИЕЛ ООД и дългогодишен член и представител на WATA за България и от председателя на Търговско-промишлена палата – Стара Загора Олег Стоилов.

Икономически портал на регион Стара Загора многократно е информирал, че един от приоритетите на Палатата е популяризирането на региона на Стара Загора, като атрактивна туристическа дестинация. По покана на ТПП – Стара Загора през 2009 г. Кристин Фурние, по това време изпълнителен директор на WATA, посети Стара Загора и Казанлък. След визитата си преди 5 години г-жа Фурние популяризира  чрез сайта на WATA и е информирала и всички свои партньори и членовете на асоциацията, като е разпратила около 2500 електронни писма до тях. Чрез тях тя дава изключително висока оценка на туристическия потенциал на региона на Стара Загора и отправя препоръки да проучат възможностите за предлагане на България, като уникална туристическа дестинация.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram