ВК „Казанлък“ с нов облик и свежи сили за първенството

Две доскорошни състезателки от колежанското волейболно първенство на САЩ вече подписаха договорите си с представителния женски тим на „Казанлък“. Това са посрещачките Весела Запрянова и Ива Парталева, които бяха привлечени в отбора преди дни. Веси и Ива наскоро завършили образованието в реномиран американски колеж, но решили да се приберат в България, за да продължат активната си състезателна кариера, вече като професионалистки. Имали и други варианти за трансфери, но веднага след като се дипломирали двете избрали да облекат екипа на казанлъшкия волейтим, от където им предложили най-добри условия.

Друга важна причина българките да предпочетат отбора ни бил фактът, че ще работят с доказан специалист като старши треньора Петър Дочев, който е наставник  и на девическия национален отбор на България. Веси Запрянова е бивша състезателка на столичния на ВК „Звезди 94“ (София), а Ива Парталева – от волейболната школа на „Велбъжд“ (Кюстендил).

Освен двама „американки“, в Казанлък ще играе и една от младите и много перспективни волейболистки от школата на „Марица“ (Пловдив) – Тереза Иванова. Всичко около 18-годишната бивша девическа националка вече е уточнено и тя също вече може да се счита за сигурно ново попълнения на казанлъчанки, уточниха от ръководството. Тя на практика става третата маричанка, която ще облича зелено-червения екип на тима от Казанлък през новия спортно-състезателен сезон, заедно с либерото Кристин Кочагова и завърналата се наскоро в отбора разпределителка Кристина Гунчева. 21-годишната националка в момента е на подготовка със съотборничките си на Белмекен.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram