Тео: Учим тези, които ще спасят света!

За пореден път мести учебния си кабинет учителят по физика Теодосий Теодосиев. Признава, че му е омръзнало, но това са подробности според него.

На 15 септември, днес, кабинетът на прочутия по цял свят казанлъшки учител по физика Теодосий Теодосиев отвори врати, но този път в сградата на Механото. Там, в Професионалната гимназия „Иван Хаджиенов” ще се помещават учениците на МГ, чието срутено училище ще остане необитаемо, докато го възстановят властите. Тео не помни за кой пореден път се мести, но за него са важни децата, те са бъдещите спасители.

„Иван Вазов като един интелигентен  министър на просветата е казал, че училище не се гради с камъни, училището го правят учителите. Всяка учебна година идва с едно ново поколение, както идват годишните сезони, има един вечен кръговрат, ние също посрещаме и изпращаме ученици, което  е вълнуващо и има нещо мистично. Ние ще учим тези, които ще спасят света!”, каза в интервю за Пресс ТВ Тео, сигурен, че преподава на тези, които „ще ни извадят от дълбоката кал”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram