Президентът Радев край Казанлък: Това събитие е силен зов за единение в нашето общество

Призив за единение отправи президентът Румен Радев край Казанлък при откриването на Първия Национален събор на запасното войнство. Президентът прие строя на почетния караул, след което произнесе слово пред действащи и войници от запаса и резерва. „Посветили живота си на една кауза, посветили живота си на родината, независимо от политическите превратности, вие винаги сте служили на родината. Вашата дейност е много важна за патриотичното образование на младежите, за спояване връзката между поколенията. Това събитие е силен зов за единение в нашето общество. Трябваше да компенсирате много, в някой случаи на нелепи реформи, трябваше да закривате поделения, да режете военна техника за скрап. Но българите ще спечелим тази битка за законност“. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към присъстващите представители на военно-патриотичните организации в страната.

Организатор на събитието е Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва със съдействието на Министерството на отбраната и община Казанлък.

В различните прояви по време на събора на 15 и 16 септември ще се включат военнослужещи от 68-ма бригада „Специални сили“ и 61-ва механизирана бригада от състава на Сухопътните войски.

Президентът Румен Радев ще наблюдава днес демонстрации на 68-а бригада „Специални сили“ и Военновъздушните сили на България. Ще бъдат демонстрирани скокове с парашут, бойни техники, способности на групите за специални операции и висш пилотаж със спортен самолет.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram