Модерна училищна сграда и за учениците от Ръжена

Обновено по проект на Община Казанлък, ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“ в село Ръжена ще посрещне на 17 септември в модерната си сграда 134 свои възпитаници, 12 от които в първи клас. Децата от Ръжена ще учат в красиви и топли класни стаи, благодарение на проекта „Обновяване на образователната инфраструктура в община Казанлък“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020.

Гости на тържеството при откриване на обновената сграда на училището бяха кметът на Община Казанлък Галина Стоянова, зам. кметът Цветолина Цветкова, началникът на кабинета на кмета Сребра Касева, директорът на РУО Стара Загора Татяна Димитрова, кметът на село Ръжена Апостол Терзиев, ръководителят и изпълнителят на проекта – Кънчо Христов и Христофор Цанев, ученици, родители, жители на Ръжена.

„Дълги години мечтаехме за този ремонт. Благодарение на Община Казанлък вече ще работим за повишаване на качеството на обучение на учениците“, посочи директорът Нанка Арнаудова.

„Днес е един необичаен 15 септември, в който можем да се поздравим с изцяло обновена сграда на учебното заведение и модерен физкултурен салон. Скъпи родители, децата ви трябва да учат в това училище, ако искате да им дадете бъдеще“, призова кметът Стоянова. Официалните гости, ученици и гостите на тържеството имаха възможността днес да разгледат модерната училищна база, часове преди тук официално да бъде даден старт на новата учебна година.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram