Театър под Бузлуджа

Туристи могат да станат участници в уникален спектакъл на Бузлуджа, днес.  То е част от 24-ото Габровско биенале на хумора и сатирата в изкуството и дело  на група ЛИГНА (Германия), Стефан А. Щерев и с музика на Емилиян Гацов – Елби, което ще се състои пред Чинията на връх Бузлуджа.

Пърформънсът е под формата на пиеса за слушане, която се изиграва от публиката по време на разходка около чинията. Така участниците преживяват архитектурата, стават свидетели на сцени от историята на паметника и получават инструкции за изпълнение на обичайни, ежедневни жестове, които в своята дискретност напомнят протестните пърформанси на Иржи Кованда в Прага от 1976 или на Ердем Гюндюз в парка Гези в Истанбул от 2013 година.

Желаещите да се включат в артистичното приключение е необходимо да си носят смартфон и слушалки. Организаторите предвиждат транспорт от Габрово, Казанлък и Велико Търново, но участниците могат да стигнат и със собствен транспорт до паркинга на Чинията. За повече информация следете сайта на Биеналето и фб събитието.

Представлението Нонумент ще се случи единствено на 14 септември.

14 септември, събота, 14:00
представление пред Дома-паметник на БКП на връх Бузлуджа

Проектът се реализира с подкрепата на Програма „Творческа Европа” на Европейската комисия, Национален фонд „Култура” и със съдействието на Областна управа Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram