„Спри! Преминава дете!“: Още предложения от казанлъчани

Свои предложения за подобряване движението по улиците в Казанлък могат да изпращат жителите на региона. В рамките на кампанията на медийна група „Вис виталис“ „Спри! Преминава дете!“ вашите предложения ще бъдат събирани и обобщени, като представителите на различни институции Община, Полиция, КАТ, заявиха, че ще се съобразят с тях в идеята да направим безопасно движението по пътищата, както за пешеходци, така и за водачите на МПС. Сигурни сме, че тъкмо жителите на региона имат вярна оценка за случващото се около нас и за това, как да осигурим сигурност за всички. Предложенията си може да изпращате на редакционния ни мейл: presstvkazanlak@gmail.com.

Ето и поредните предложения: 

Във връзка с кампанията „Спри! Преминава дете!“ на вашата медийна група искам да направя две предложения:

  1. Да се заличи пешеходната пътека, която е по диагонал, на кръстовището до моста на Старата река към „Тюлбето“.

На това място, като се кара от Дома на културата на „Арсенал“ към Тюлбето, не стига, че вляво преди моста няма видимост поради паркираните на тротоара коли, а и изскачат пешеходци и се движат по няколко пътеки, вкл. и по диагонал. По обратния път, независимо, че има видимост, това място с тази диагонална пешеходна пътека също създава проблеми. Шофьорите изтръпват, набиват спирачки, а пешеходците се стряскат и се чудят напред ли да притичат или да се върнат назад. Много е опасно – и за хората, и за водачите на МПС.

 

  1. Да се поставят знаци на кръстовището в района на бившия р-т „Македония“, автосервиза и празното място зад болницата /пътят за супермаркет „Изток“/. На това кръстовище никой не знае кой е с предимство – шофьорите се „разбират“ с махане на ръка, някои изчакват, други не и рискът от катастрофа е много голям. Освен това, пресичат хора, както им е удобно, спират таксита, движат се велосипедисти и каруци.

 

Милен Ганчев,                                                                                                                   жк „Изток“

На снимката: ПТП с колоездач на пешеходната пътека към моста до „Тюлбето“

Снимка: архив Пресс ТВ от ноември 2015 г.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram