Пожарите в областта са взели пет жертви от началото на годината, трима са пострадали

По повод професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при Министерството на вътрешните работи – 14 септември пред сградата на общинската администрация в Стара Загора ще бъдат наградени отличени пожарникари от областта. Предстоят и демонстрации с екипите на РС ПБЗН за ликвидиране на различни видове произшествия с участието на граждани.

По данни за областта от началото на годината до 13 септември служители на Районната служба са реагирали на 2484 произшествия, част от които са били и извън границите на Старозагорска област. 248 от тях са били пожари с материални загуби, 119 са случаите на участие в аварийно-спасителни дейности, 502 – на включване на пожарникари в помощни операции. Лъжливите повиквания са 191, около 7-8% от всички обаждания, но много малка част от тях са злонамерени.

Пет са жертвите на пожари през тази година, а пострадалите са трима. Засегнати от огнената стихия са 1229 дка иглолистна и 2212 дка широколистна гора.

На нарушители, неспазващи правилата за пожарна безопасност, са връчени 90 акта за административни нарушения и за всеки от тези актове има издадени наказателни постановления за налагане на глоби в различни размери.

Служителите на РД ПБЗН, отговарящи за контрола и превенцията, са извършили общо 10 093 контролни и комплексни проверки в големи обекти със стратегическо значение, училища, обществени сгради и др.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram