Военният министър идва за Първия национален събор на запасното воинство в община Казанлък

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в откриването на първия Национален събор на запасното воинство, от 11.00 ч. на 15 септември (събота) в местността „Крънска кория“ край Казанлък. Организатор на събитието е Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва със съдействието на Министерството на отбраната и община Казанлък. В Националния събор на запасното воинство ще участват представители на военно-патриотичните организации в страната.

В различните прояви по време на събора на 15 и 16 септември ще се включат военнослужещи от 68-ма бригада „Специални сили“ и 61-ва механизирана бригада от състава на Сухопътните войски. В първия ден на събора военнослужещите от 68-ма бригада ще демонстрират своите умения при изпълнения на бойни техники и елементи от мисиите на специалните сили, а на втория ден – военнослужещите от 61-ва механизирана бригада ще представят образци военна техника и оръжия.

В художествената програма на събора ще участва Представителният ансамбъл на въоръжените сили.

На 14 септември (петък), в Дома на културата на „Арсенал“ АД в гр. Казанлък ще се проведе конференция на тема „Ролята на доброволната служба в армията и службата в резерва и запаса за укрепване отбраната и сигурността на страната“. Тя е организирана от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР), Военна академия „Г. С. Раковски“ и Централното военно окръжие. Форумът ще бъде открит в 13.00 ч. от председателя на СОСЗР генерал о.з. Златан Стойков. В работата на конференцията ще участва министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който ще се включи в 15.30 ч. в дискусиите, уточняват от пресцентъра на военното министерство.

Също днес, Каракачанов ще участва в откриването на обновения кроялен цех в производствената база на „Интендантско обслужване“ ЕАД-клон Калофер, във връзка с 62-ата годишнина от неговото създаване.
„Интендантско обслужване” ЕАД е с основна дейност производство на горно облекло. Дружеството развива производствена и търговска дейност, инженерно-внедрителска, проектно-конструкторска и технологична дейност в областта на изработването на униформени, специални и работни облекла, фуражки и украса към тях, цивилни облекла по еталон с материал на клиента (гражданска продукция), военнополево имущество, парашути и други.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram