Пилотен проект за осветление в Казанлък

Пилотно осветление със съвременни енергоспестяващи тела, бе въведено за първи път в казанлъшкия регион. Инвестицията помага да се спести ток от почти 50%. Новите ЛЕД светлини са поставени на реконструираната казанлъшка улица „Александър Стамболийски“.

Казанлък е един от все още малкото градове в България където се въвежда улично осветление със светодиодни осветителни тела. Пилотният проект с най-модерната по настоящем осветителна технология в света е реализиран от Община Казанлък на улица „Александър Стамболийски“.

В едно с цялостния ремонт на отсечката там са монтирани 30 броя ЛЕД осветителни тела. Модерните светодиодни тела са българско производство и са преминали през процедури за сертификация. Новият вид осветление помага да се спестяват значителна част от разходите, тъй като е до 50% по икономичен от досега използваните лампи. Цялата инвестиция, по този начин, ще се изплати само за година и 4 месеца.

Светодиодните лампи имат гаранция 5 години, а техническата им характеристика включва продължителност на живот 10 години.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram