Областният управител връчи почетен плакет на комисар Стоян Колев, директор на РД ПБЗН-Стара Загора

Областният управител инж. Георги Ранов връчи днес почетен плакет на комисар Стоян Колев, директор на РД ПБЗН-Стара Загора. Отличието  си комисар Колев получи в присъствието на журналисти и служители на Областна администрация. То му се присъжда за проявена гражданска доблест и смелост и висок професионализъм при овладяването на пожари и други природни бедствия и аварии на територията на Старозагорска област.

Преди награждаването инж. Ранов и комисар Колев дадоха пресконференция във връзка с пожарната обстановка от началото на годината досега и произшествията в Старозагорска област.

От 1 януари до 13 септември служители на пожарната са излизали на 2484 произшествия, част от които са били и извън границите на Старозагорска област. 248 от тях са били пожари с материални загуби, 119 са случаите на участие в аварийно-спасителни дейности, 502 – на включване на пожарникари в помощни операции. Лъжливите повиквания са били 191, около 7-8% от всички обаждания, но много малка част от тях са злонамерени.

Пет са жертвите на пожари през тази година, а пострадалите са трима. Засегнати от огнената стихия са 1229 дка иглолистна и 2212 дка широколистна гора.

На нарушители, неспазващи правилата за пожарна безопасност, са връчени 90 акта за административни нарушения и за всеки от тези актове има издадени наказателни постановления за налагане на глоби в различни размери.

Служителите на РД ПБЗН, отговарящи за контрола и превенцията, са извършили общо 10 093 контролни и комплексни проверки в големи обекти със стратегическо значение, училища, обществени сгради и др.

Инж. Ранов изказа специална благодарност към екипа на РД ПБЗН и неговия ръководител за отличната работа и доброто взаимодействие с останалите институции. Комисар Колев благодари за наградата и също изрази удовлетворение от съдействието, което областния управител оказва при възникване на кризисни ситуации в Старозагорска област.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram