Намаление на пътните произшествия с участието на деца, отчитат от ОД на МВР-Стара Загора

25 пътнотранспортни произшествия, в които са пострадали 27 деца, са регистрирани през миналата учебна година на територията обслужвана от Областна дирекция на МВР – Стара Загора. 15 са ранените деца-пешеходци, 8 са пострадали като пътници в пътни превозни средства, а 4 като водачи.

През периода на лятната ваканция в областта са станали 16 пътнотранспортни произшествия, в които са пострадали 18 деца. Едно дете е убито в пътен инцидент, 2-ма пешеходци са ранени, пострадали са 12 деца –пътници в пътни превозни средства и 3 като водачи на ППС.

В сравнение с предходните периоди статистиката сочи намаление на пътно-транспортните произшествия с участието на деца.

През учебната 2010/2011г. на територията обслужвано от Областна дирекция на МВР – Стара Загора са станали 30 пътнотранспортни произшествия, в които са пострадали 35 деца на възраст до 17 години. В осем от случаите пострадалите деца са били водачи на превозни средства. В качеството им на пътници при 12 пътни инцидента са убити 2 деца, а 15 са ранени. 15 пешеходци са били ранени при пътни произшествия.

През лятната ваканция на 2011 г., в област Стара Загора са станали 24 пътнотранспортни произшествия, в които са пострадали 29 деца. В този период е загинало едно дете-пешеходец, 15 са ранени като пътници в превозни средства, а 4 са пострадали като водачи на ППС.

За ограничаване на предпоставките за пътни злополуки с малолетни и непълнолетни през рисковия период в началото на новата учебна година ще се проведат редица мероприятия, в това число и традиционната акция на полицията: „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. Тя ще стартира на 17 септември и ще продължи до 30 септември.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram