Времето днес

Днес над западната половина от страната ще преобладава слънчево време. Над източните и планинските райони ще има временни увеличения на облачността, по-значителни в следобедните часове и на места там ще има краткотрайни валежи и гръмотевици,. Ще духа слаб, в източната половина от страната – до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°, за София – около 25°.

Преди обяд в планините ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове облачността ще се увеличи и на места, главно в масивите от Централна и Източна България ще превали. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 9°.

По Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд, интензивни след обяд по южното крайбрежие. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 25-26°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram