С повече облаци и валежи в Източна България и планините

Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, но още преди обяд над източната половина, а след обяд и над планинските райони ще има по-значителни увеличения на облачността и на места там ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб, в източната половина от страната – до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 24° и 29°, по Черноморието малко по-ниски.

Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове облачността ще се увеличи и на много места в масивите от Централна и Източна България ще превали. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 9°.

Над Черноморието облачността ще е по-честно значителна и главно след обяд на много места ще превали. По-интензивни ще са валежите по южното крайбрежие. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 22-24°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 25 -26°.

meteo.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram