„Приказна седмица“ в Центъра за обществена подкрепа

В последните дни от лятната ваканция, екипът на Центъра за обществена подкрепа – Казанлък организира кампанията „Приказна седмица” – една кампания за деца, родители и младежи. Инициативата се проведе в сградата на Центъра /бившата Община 2/, в продължение на три дни – от 10.09. до 12.09., включително.
Малчуганите имаха възможност да посетят арт-ателиетата за рисуване, оцветяване, приложни изкуства, изработка на сувенири от глина, картички и др. Най-посещаваното ателие, бе това за рисунките на лице, където млади родители и служители на Центъра, изпъстриха детските лица и ръчички с различни приказни елементи.
В контекста на „Приказната седмица“ в компанията на Пепеляшка, Снежанка, Рапунцел, Хензел и Гретел, педагогът към Центъра, в ролята си приказен герой, въвлече децата в света на класическите приказки на Братя Грим. Четенето на приказки на открито, в една по-цветна и задушевна обстановка, оказа положително въздействие, както на децата, така и върху техните родители.
В последния ден от „Приказна седмица” се проведе и „фреефест” – родители и деца имаха възможността да си разменят непотребни за тях играчки, а в късните часове на деня – да погледат „лятно кино”, с прожекцията на анимационния филм „Красавицата и звярът.
Инициативата премина под мотото „За детство като в приказка без край” и се реализира, като част от заложените дейности по проект към Националния Алианс за работа с доброволци /НАРД/.
В началото на тази година, към Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания”, бе създаден Център за работа с доброволци /ЦРД/ към НАРД.
Идеята на младите специалисти е провеждайки кампаниите на място, в сградата на Центъра за обществена подкрепа, да се създаде предпоставка малки и големи, да припознаят ЦРД към Сдружението, като свое място за изява, да проявят интерес към дейността му и да бъдат част от нови доброволчески и благотворителни проекти.
Приказната кампания съвпадна и с рождения ден на Центъра за обществена подкрепа. Вече една година, социалната услуга работи в подкрепа на децата и семействата от община Казанлък и региона. Следващата кампания, която подготвя екипа, ще се реализира през месец октомври. Тяхната нова цел е да съберат цели семейства, които да се забавляват заедно, да се създадат нови познанства и контакти между родителите и възможност за обмяна на опит помежду им в грижата за децата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram