Небрежност причинила взрива в Арсенал, след проверка може да се затворят и производства

Небрежност от работници при ремонтни работи в цех 140 на завод 3 е най-вероятната причина за локалният взрив в „Арсенал“. Това съобщи по време на пресконференция главният комисар Ангел Антонов, директор на Национална полиция.  Пожарът на 11-ти септември предизвиква, обаче, повече въпроси,тъй като е възникнал след работно време, като вече се прави разследване за причините довели до изгарянето на склад за нитроцелулоза,която се използва за  производството на барут.

Въпреки че Антонов, по време на пресконференцията потвърди, че в казанлъшката оръжейница работи значителна част от населението на Казанлък, коментира, че ако мащабната проверка в завода установи нередности, може да се стигне до затваряне на производства.

Попитан от ПРЕСС ТВ при евентуално превъоръжаване, би ли избрал пистолетите от „Арсенал“ АД, той коментира, че предпочита българско оръжие.

Интересен бе и фактът, че за първи път се случва подобна пресконференция в Казанлък, след инцидент в Арсенал. Директорите на почти всички регионални дирекции и инспекции, пристигнаха специално в Казанлък, за да коментират темата сигурността в Арсенал.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram