Приключи работата на комисията за проучване на аварията на ПМГ „Никола Обрешков“ – Казанлък

Назначената със заповед на началника на Регионалния отдел Национален строителен контрол – Стара Загора, техническа експертна комисия (ТЕК) за извършване на проучване и документиране на аварията на част от сградата на  Природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“ – гр. Казанлък, приключи своята работа с протокол по наредбата за аварията и изготвена техническа експертиза.

Протоколът е в процедура по  съобщаване на всички заинтересовани лица, които имат право в седем дневен срок от получаването му да го обжалват пред органа, издал заповедта за назначаване на ТЕК.

След изтичане на срока за обжалване и разглеждане на възраженията и след приключване на  всички спешни и неотложни работи, предписани от членове на ТЕК със заповеди в заповедната книга по временно укрепване на авариралата сграда,  протоколът за обследване на аварията ще бъде одобрен и вписаните указания и решения  в него ще станат задължителни за изпълнение.

Информация за заключенията на комисията за причините за аварията и виновните за възникването й лица може да бъде предоставена след утвърждаване на протокола.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram