КОЙ спира телевизионни канали в Казанлък?

Коректно ли се отнася кабелният оператор Би Би Си Кейбъл към своите клиенти? Той ли разпространява телевизионни канали в Казанлък? Защо част от абонатите на ББС не могат да гледат местната телевизия Пресс ТВ?

Това са въпроси, които казанлъчани, абонати на ББС Кейбъл, си задават през последния месец и половина. Време, през което за пореден път, въпреки договорните отношения с кабелния оператор, част от хората бяха лишени, без да са предупредени 1 месец предварително, както и по договорите, че редица канали от пакетите, за които плащат редовно, просто изчезват.

Обяснението за съществуващи технически проблеми все повече изглежда като извинение и заблуда към казанлъчани.

През последните месеци бе обяснено, че ББС Кейбъл е продадена на БУЛСАТКОМ. Въпреки това ние, клиентите на ББС, продължаваме да плащаме, като на касовите бележки един път се изписва ББС,  друг път – БУЛСАТКОМ.

Към кого да задаваме въпроси?

„Пуснах кабелна телевизия, но не ми дадоха договор, като ме излъгаха, че ще мога да гледам казанлъшката телевизия”

„За какво плащам такси… Всеки път от касите ми дават различна информация?”

„ След като няма НВО и PressTV,  напускам кабелния оператор”.

„Какъв е този ПИРАТСКИ кабелен оператор?”

Това са малка част от обажданията  и писмата до нашата редакция, пристигнали през последните седмици.

Отправихме тези въпроси към законовите институции, които заявиха, че ще вземат отношение по проблема в Казанлък: Съветът за електронни медии – СЕМ и Комисията за регулиране на съобщенията – КРС.

Въпросът, дали за пореден път в провинцията на хората се гледа като на касички, които само трябва да плащат и да не задават въпроси, и да не търсят правата си,  остава.

Дали проблемът не се крие в политически натиск, за което говори очакваното вписване на Борис Кърчев /един от собствениците на ББС Кейбъл/ в листа за общински съветници?

И ние продължаваме да питаме… Като всички вас.

Пресс ТВ не стои и няма да бъде безучастна към тази несправедливост, проявена към нейните зрители – абонати на Би Би Си Кейбъл.

След като за оператора вашите права като потребители нямат никакво значение,  вие, уважаеми зрители, ще получавате информация от нас при всяка промяна на обстоятелствата.

В името на законното ви право да бъдете информирани.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram