Кметът на Ръжена е изборът за август в общинската класация по населени места

Апостол Терзиев получи най-висок интернет вот от жителите и приятелите на Община Казанлък през месец август в категорията „Сигурност за гражданите – добро сътрудничество с органите на реда, ниска престъпност, осигурена охрана, камери, доброволни отряди“.

„Радвам се за отличието на кмета на Ръжена точно в тази категория!“, каза кметът на Казанлък Галина Стоянова при връчването на Почетната грамота преди началото на редовната оперативка на ръководния състав в нейния кабинет. „Въпреки, че гласуването е по електронен път вярвам, че на място подкрепата за Апостол Терзиев ще изглежда по същия начин, защото наистина точно в тази посока в село Ръжена се полагат много усилия.“, каза Стоянова.

Апостол Терзиев благодари на всички, които са го подкрепили: „Това е награда не само за мен, но и за Кмета на Казанлък, защото работим в добро партньорство и синхрон не само в сферата на сигурността, а във всички сфери.“, сподели кметът на Ръжена и си пожела общата работа за селото да продължава по този начин. „Горд и доволен съм, че успях да отговоря на желанието на хората да живеят по-безопасно и по-спокойно.“, каза той.

Ръжена е сред селата със средна големина на територията на община Казанлък, с приблизително 1 300 жители. В него в мир и сговор живеят хора от различни етноси и това личи по статистиката: Ръжена е с най-нисък ръст битова престъпност и хулигански прояви. Селото е първото, което само въвежда камери за видеонаблюдение, а след дълги години борба на Апостол Терзиев до края на тази година ще бъдат изградени изкуствени неравности на четири рискови места, където има предпоставка за ПТП-та и са тревожели хората. Услугата е скъпа и е сериозен разход и за кметството, и за Общината, но до края на 2017-та изкуствените неравности ще бъдат факт: на входа на селото, посока запад – изток, преди центъра, преди детската градина и преди училището, посока север – юг.

Огромната скорост, която набра от началото на месечната класация за кмет на населено място даваше сигурна заявка за победа, въпросът, по който наблюдателите гадаеха беше – в коя категория ще грабне приза Апостол Терзиев. Той е един от основните поддръжници на идеята за подобна благородна надпревара от първите дни на реализацията й:“Със сигурност това ще даде една добра мотивация на всички наши колеги.“, разсъждава той. „Надявам се всеки от нас заслужено да получи възможните гласове. Другото, за което всеки кмет може да се зарадва с тази инициатива е, че кметът на населеното място трябва да бъде разпознаваем и в общината, защото нашата работа не се вижда само от жителите на селото, но и от хората, които живеят и в общинския, и в областния град. Това дава добър пример както за самия него, така и за неговите колеги.“, разсъждава в подкрепа на надпреварата кметът на село Ръжена.

Добрите условия в детската градина улесняват сплотяването на децата от различните етноси в Ръжена и облекчават обхващането им след време в училището. Местното школо „Свети Свети Кирил и Методий“ е едно от най-новите и най-добре запазените на територията на община Казанлък, изградено през 80-те години.

Кметът на Ръжена пожела успех на своите колеги в месечната класация по места, а за себе си – да стигне до втора номинация през годината. Условията за гласуване са публикувани на интернет страницата на Община Казанлък. Целта на кметската надпревара, организирана от Общината е да поощри добрите практики по места, които правят живота на хората по-добър. В навечерието на новата учебна година класацията на Община Казанлък през септември е в категорията „Образование и култура – съвместна работа с училище, детска градина, читалище“.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram