Казанлъшките огнеборци тренират за Купа „Тримонциум“

В седмицата на отворени врати в Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“представители на отбора по пожароприложен спорт тренират още по-усилено за серията от състезания, които се провеждат в цялата страна. На 12 септември пожарникарите от Казанлък ще участват
за Купа „Тримонциум“ в Пловдив, а от 22 до 25 септември ще бъдат във Варна. Турнирът по пожароприложен спорт за купата “Тримонциум” се провежда за втора година, а организатори са Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, Българска федерация за пожароприложен спорт, Спортен клуб по пожароприложен спорт „Пловдив 160” и с подкрепата на Община Пловдив.
Ще участват 12 отбора (над 80 състезатели) от структурните звена на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и спортните клубове по пожароприложен спорт в страната.
Откриването на турнира е в 9:00 часа на лекоатлетически стадион „Пловдив”. Участниците в него ще се състезават в дисциплините „100-метрова пътека с препятствия”,„Изкачване с щурмова стълба”и „Пожарна щафета 4 х100 м с препятствия”.
Седмица по-късно морската ни столица е домакин на още едно съревнование за местните огнеборци, с международно участие. Отборът ни е в състав от 7 служители на пожарната в Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram