Трудова борса в Казанлък организира Дирекция „Бюро по труда“

Едновременно в Казанлък, Видин, София, Своге, Сандански и Велико Търново Агенция по заетостта чрез местните Дирекции „Бюро по труда” и Регионални служби по заетостта организира трудови борси с участието на лица, активно търсещи работа и крупни работодатели. В Казанлък на поканата на трудовите посредници се отзоваха повече от 100 граждани, безработни с регистрация в „Бюрото по труда” в Казанлък и над 20 представители на бизнеса и общините, обявили свободни работни места. По време на събитието работодателите представиха дейността на своите фирми, перспективите за развитие, необходимостта от наемане на персонал.
Борсата се провежда по проект „Повишаване качеството на предоставяните от Агенция по заетостта услуги за гражданите и бизнеса с фокус върху уязвимите групи на пазара на труда” –  “Да успеем заедно”.
На допълнителна среща представителите на бизнеса бяха запознати с възможностите, които предлага Европейската мрежа за трудова мобилност и нейното преустройство от 2015 год., както и стартиращи проекти по Оперативна програма «Развитие на човешките ресурси»за новия програмен период  2014 – 2020 г.
586 безработни, търсещи работа, посетиха четирите трудови борси, организирани от Агенция по заетостта (АЗ) през месец август. Общо 71 работодатели в цялата страна са участвали в тези информационни срещи.
Общо 128 трудови борси провежда АЗ през настоящата 2014 г. 100 от тях са в изпълнение на проекта „Да успеем заедно” по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”. 80 от борсите са общи, а 48 – специализирани (за младежи, за продължително безработни и лица в предпенсионна възраст, както и за представители на ромската общност).
По график следващите борси за безработни са на 11 септември – в Ловеч, Раднево, Сливница и Разлог.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram