Полицейска хроника за изминалите почивни дни

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, е регистрирано едно престъпление и са разкрити две престъпления.

Разкрити престъпления:

В бюлетин №249/07.09.2018 г. на ОДМВР – Стара Загора са отразени срязвания на гуми на л.а.“Мерцедес“ и на л.а. „БМВ“ в гр. Гълъбово, за което в РУ – Гълъбово са образувани досъдебни производства по чл.216, ал.1 от НК.

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ – Гълъбово е установено, че извършители на деянието са четири деца на възраст между 5 г. и 13 г., всички от гр. Гълъбово.

По-характерни  престъпления:

На 07.09.2018 г. в РУ – Чирпан е получено съобщение от 54-годишен мъж от гр. Стара Загора, че за времето от 01.09.2018 г. до 07.09.2018 г., неизвестно лице, след като е проникнало в гараж на къща в с. Опълченец, общ. Братя Даскалови, е извършило кражба на меден казан. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.194, ал.1 от НК.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са регистрирани две престъпления. Настъпило е едно тежко пътнотранспортно произшествие.

По-характерни  престъпления:

На 08.09.2018 г. в РУ – Казанлък е получено съобщение от управител на детски комплекс, намиращ се в гр. Казанлък, на ул. “Ген. Скобелев“, за извършена кражба на монети от пет детски електрически играчки, намиращи се в комплекса. На място е установено, че са взломени монетниците на играчките и липсва сумата от около 100 лв. Извършена е кражба и на една маса от заведението към комплекса. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.195, ал.1, т.3 от НК. 

На 08.09.2018 г. в РУ – Казанлък е получено съобщение от 66-годишна жена от гр. Монтана за извършена кражба на пари и документи от дамската и́ чанта, която се е намирала в стая на болница в гр. Павел баня. На място е установено, че е извършена кражба на сумата от 90 лв., лична карта, паспорт и 4 банкови карти. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.194, ал.1 от НК.

Пътнотранспортни произшествия:

На 08.09.2018 г., около 10:55 ч., в гр. Казанлък, по ул. “Старозагорска“, се е движил л.а. “Нисан Алмера“, управляван от 73-годишен мъж от гр. Казанлък. Същият изгубил контрол над автомобила, застигнал и блъснал движещ се пред него велосипед, управляван от 49-годишен мъж от гр. Казанлък, който возил на рамката на велосипеда 3-годишния си син. В резултат на удара велосипедистът променил посоката на движение и се блъснал в паркиран л.а. “Фолксваген Пасат“, а детето паднало върху предното панорамно стъкло друг паркиран автомобил „Фолксваген Поло“. Настанено е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора с черепно-мозъчна травма и травма на белия дроб, с опасност за живота. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело отрицателни резултати. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани три бързи производства. Регистрирано е едно престъпление.

Бързи производства:

На 09.09.2018 г., в с. Коларово, общ. Раднево, от служители на РУ – Раднево е извършена проверка на мотоциклет „Априля“ без регистрационни табели, управляван от 44-годишен водач от гр. Стара Загора. При проверката е установено, че мотоциклетът не е регистриран по надлежния ред. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2 от НК.

На 09.09.2018 г. в с. Знаменосец, общ. Раднево, от служители на РУ – Раднево е спрян за проверка мотопед „Piaggio“ без регистрационна табела, управляван от 19-годишен неправоспособен водач на МПС. При проверката е установено, че мотоциклетът не е регистриран по надлежния ред. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2 от НК.

На 10.09.2018 г., около 00:01 ч., в гр. Раднево, на ул.“Заводска“, е спрян за проверка л.а. „БМВ“, управляван от 31-годишен мъж от гр. Раднево. Водачът е тестван за употреба на наркотични вещества с техническо средство, което е отчело положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК. Мъжът е за срок до 24 часа в РУ – Раднево.

По-характерни  престъпления:

На 09.09.2018 г. във Второ РУ – Стара Загора е получено съобщение от 45-годишен мъж от с. Богомилово, общ. Стара Загора, за нарязани гуми на автомобил. На място е установено, че за времето от 19:00 ч. на 08.09.2018 г. до 12:30 ч. на 09.09.2018 г., с остър предмет е пробита предна лява гума на лек автомобил „Мерцедес“, който е бил паркиран пред дома на мъжа в с. Богомилово. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.216, ал.1 от НК.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram