Вицецарицата Ренета Колева символично домакинства наш фестивал в Япония

Първата подгласничка на Царица Роза 2014, Ренета Колева,  е символичен домакин на Световния фестивал на България в японския град Мануката, провеждащ се от 7 до 25 септември. Организатори на фестивала в Страната на изгряващото слънце са „Арсенал“ АД и едноименния му фолклорен ансамбъл.

За 16-та година танцьорите пътуват до Япония под ръководството на художествения ръководител Христо Стоянов. В състава на казанлъшката група от 25 човека пътува и готвач, той ще приготвя ястия от националната ни кухня в български ресторант, а кулинарните дегустации са част от фестивала.  Ревю на български носии от различни етнографски области ще бъде част от програмата, фолклористите ще се срещнат  както с представители на местната власт, така и с японски ученици, ще участват в семинари и в импровизирана фотосесия.

Тази година специалният подарък на Христо Стоянов към японските му приятели е песен. Тя е по негов текст, мелодията е от Македонската етнографска област, ще бъде изпълнена пред публиката и в превод на японски.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram