Катерачите на „Селт“ навъртяха 3 500 км. из Европа

След 44-часово пътуване, заредени с настроение и с богати на преживявания дни, по време на силен междунарден турнир, децата на КЕС „Селт” се завърнаха в родината след дълго пътуване из страните от Южна и Източна Европа. И този път младите спортисти, водени от треньора Никола Недялков, участваха в Международния катерачен фестивал за деца до 14 години в Арко, Италия. Тази година той се проведе за 14-ти път. Стартовете на децата от„Селт“ бяха на 4 и 5 септември, а на 6 и 7-ми се състоя Европейският шампионат по „боулдър“ за юноши, в който се включи и представителят на клуба Васил Цветков.

По думите на треньора Никола Недялков, малките спортисти премериха сили с големите в спорта на международния фестивал. С най-добро представяне при децата е Иван Бонев, който е с 10-то място в дисциплината „скорост“ от 24-ма участника и 14-ти на „трудност“. При конкуренция от 27 момичета Йоанна Неделкова стана 15-та „на скорост“ и е 21-ва в другата дисциплина на фестивала при 34 стартирали.С най-много участници в групата – 40 в дисциплината „скорост“ е Стоян Петров, който е с 22-ро място. 26-ти е на „трудност“ от общо 35 момчета.

Повече от 20 българчета представиха родината в оспорваната международна надпревара при близо 150 деца, участвали в Rock Junior 2014. Последното международно състезание за годината е балканското първенство в Белград, Сърбия през октомври в дисциплините „трудност” и „скорост”. Преди него обаче децата и юношите на клуба ще участват в две национални надпревари. Първата е на 27 септември- спортно катерене – „трудност” и „скорост” за деца, юноши и девойки във Варна. Държавното първенство приема Велико Търново на 25 октомври.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram