Непоказвани творби на Иван Милев излагат тази вечер в Художествена галерия, Казанлък

В четвъртък, 7 септември 2017 г. от 18.00 часа Художествена галерия открива изложбата ПОСОКИ, посветена на 120 години от рождението на художника Иван Милев /1897-1927/.
Изложбата е организирана съвместно с няколко културни институции от страната и се показва пред публика като израз на особена почит към едно от най-големите имена в българското изкуство на 20-ти век. В експозицията влизат повече от 50 картини на художника; също в специална витрина ще бъдат изложени рисунки в албума на приятеля му Георги Петров, пазен във фонда на Художествена галерия – Казанлък, обща фотография от Античната вечер през 1921 година, ще бъдат показани и композиции в албуми от 1924 г./Национална галерия – София/, посветени на Александър Божинов, които Иван Милев рисува специално за юбилея на карикатуриста, както и две миниатюри.

Във връзка с откриването на изложбата ценителите на творчеството на Иван Милев ще могат да видят и автентичните стенописи на художника. В деня на откриването Стоян-Стайновата къща /Къщата с кубето/ на ул. Иван Вазов 16 в Казанлък ще бъде отворена от 13.00 до 20.00 часа. Галерията благодари и на Сдружение ВИХЪРЪ за отзивчивостта и съпричастността към идеята да бъде показано възможно най-много от творчеството на именития ни съгражданин.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram