С концерт на Крисия откриха обновеното училище в гр. Крън

Двоен бе празникът в гр. Крън днес. Освен отбелязването деня на Съединението, жителите на града отпразнуваха и цялостното обновяване на училището. То е санирано, с нова отоплителна система, обновени учебни кабинети, ремонтиран училищен двор и спортна площадка.

„Нека си пожелаем скоро да открием и допълнителна сграда, заради засиленият интерес към училището“, това заяви директорът Мария Кафалиева, която сподели, че самата тя е учила в това училище, там са учили и нейните деца.

 

Нека бъдем истински родолюбци, призова по време на откриването кметът Галина Стоянова.

„Толкова ли е трудно децата на хората в Крън да прекрачат прага на училището на 17-ти септември. Дали е родолюбиво да изпратят децата си в градските училища, дали е родолюбиво да ги будят рано сутрин, да ги изпратят в една непозната среда. Не ли по – патриотично да ги доведат тук, където всеки учител познава не само детето, но и семейството и поколението.

Нека не бъдем българи само на националните празници, когато се прегръщаме с трикольора. Нека бъдем българи, когато от нас се иска много мъничко, за да засвидетелстваме родолюбието към родния край. А иначе, Община Казанлък прави всичко възможно училищата, детските градини, не само в града, но и в населените места, както тук в Крън да бъдат в тази добра визия“

Кметът на Крън Теменужка Люцканова, благодари на всички помогнали да бъде извършена реконструкцията на училището.

По време на откриването се изявиха и деца от училището в Крън, като дори бе представено и стихотворение, написано от един от учениците.

Всички очакваха и малката-голяма Крисия, която поздрави жителите на Крън с концертно изпълнение, а то бе подарък от кметството на Крън.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram