Казанлъшките катерачи мерят сили с „големите“ в спорта на международен фестивал в Арко, Италия

 

За четвърта година казанлъчани от КЕС „Селт“ с треньор Никола Недялков участват в Международния катерачен фестивал за деца до 14 години в Арко, Италия. Тази година той се провежда за 14-ти път. Стартовете на децата от„Селт“ бяха на 4 и 5 септември, а на 6 и 7-ми е Европейският шампионат по „боулдър“ за юноши, в който ще се включи и представителят на клуба Васил Цветков.

аркоС най-добро представяне при децата е Иван Бонев, който е с 10-то място в дисциплината „скорост“ от 24-ма участника и 14-ти на „трудност“. При конкуренция от 27 момичета Йоанна Неделкова стана 15-та „на скорост“ и е 21-ва в другата дисциплина на фестивала при 34 стартирали.

С най-много участници в групата – 40 в дисциплината „скорост“ е Стоян Петров, който е с 22-ро място. 26-ти е на „трудност“ от общо 35 момчета.

Повече от 10 българчета представят родината в оспорваната международна надпревара при близо 200 деца, участвали в Rock Junior 2014.арко 4jpg

От 28 август до 7 септември в Арко се провеждат серия от спортни мероприятия за млади катерачи от цял свят, като на самия финал е Европейското първенство по „боулдър“ за юноши.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram