Общинският съветник Теодора Иванова участва в публичен дебат по темите здравеопазване и условия на труд

Общинският съветник Теодора Иванова от Казанлък участва в публичен дебат, който бе част от дейностите по проект на Института за социална интеграция (ИСИ) и Фондацията за европейски прогресивни изследвания (FEPS).

„Проектът е назован  “Да променим реда” и цели разработването на два анализа – социологически за условията на труда и сравнителен за политиката на здравеопазване в България“, каза Иванова. В дискусията, която се проведе в к.к. Слънчев бряг, участваха народният представител от ПГ на „БСП за България” Николай Тишев, експерти, представители на местното самоуправление, випускници на ИСИ.

Събитието открои няколко предложения за политики в областта на здравеопазването, включващи – Национална програма за профилактика, диференцирана ставка на ДДС за лекарствата и медицинските консумативи и др. В областта на труда и доходите участниците се обединиха около предложението трудовото законодателство и правата на работниците и служителите да бъдат включени в програмите на средното образование, като допълнителни дисциплини.

Областен съвет на  БСП – Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram