Пиян е бил шофьорът, ранил себе си и още четирима, вчера при пътен сблъсък до Копринка

На 03.09.2017 г. по първокласен път I-6, в посока изток, между с. Дунавци и с. Копринка, общ.Казанлък, се е движил л.а. “Мерцедес 300Д “, управляван от 61-годишен мъж от с. Хаджидимитрово, общ. Казанлък, който на км 303+600 навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал челно в л.а. “Мерцедес Б180“, управляван от 37-годишна жена от гр. Карлово.

В резултат на удара мъжът е получил разкъсване на вътрешни органи и е оставен за наблюдение в МБАЛ – Казанлък, с опасност за живота, а жената е получила  натъртване на десен глезен. Прегледана е и е освободена.

Пострадали са и пътниците в л.а. “Мерцедес Б180“: 59-годишна жена е  получила фрактура на лявата ръка, 35-годишна жена е получила натъртвания в областта на гърдите, а малолетно момиче е с натъртвания в областта на дясната ключица. Прегледани са във ФСМП – Казанлък и са освободени за домашно лечение, без опасност за живота.

Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело положителен резултат – 1.36 промила алкохол в издишания въздух на водача на л.а. “Мерцедес 300Д“, а на водачката на в л.а. “Мерцедес Б 180“ резултатът от теста е отрицателен.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, буква “б“ от НК.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram