НИМХ: Най-много дъжд в Казанлък. ГЗ: Няма причина за притеснения!

Метеоролозите измериха най-голямо количество валежи за изминалата нощ  в Казанлък – 28 л/кв. м, с 4 литра по-малко е количеството  в Карнобат, съобщават от Нациовалния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/.

Както съобщихме по-рано днес цели 59 литра дъжд се изля над Казанлък за последното денонощие. Във вчерашния следобед десетки коли аварираха по улиците, шахтите едва поемаха водата.

„Жителите на казанлъшкия квартал „Люляк” нямат основание за притеснения от наводнение, още по-малко от рода на това във Варна”, коментира Димо Димов ръководител на звено „Гражданска защита” в община Казанлък пред Агенция „Фокус” по повод споделени от тях притеснения в медийното пространство на Казанлък.

Неколкократно и единствено Пресс тв  даде думата на жителите на кв.”Люляк”, които алармират за две дерета, непочистени и обрасли с дървета. Водата от едното се излива в шахта, преливала няколко пъти само през изминалите няколко месеца.

„Няма опасност от преливане на реки в населените места, тъй като периодично коритата се почистват и кметовете следят за това. Няма опасност от преливане и на язовир „Копринка”, тъй като по това време на годината водите му са паднали и пороят не е оказал влияние върху нивото им към момента. Няма данни за нанесени щети и в резултат на силния вятър”, успокоява още Димо Димов.

dere

dere1

lulqk

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram