Георгиев- четвърти, Алексиев-13-ти на Обиколката

Отново български колоездач печели колоездачната Обиколка на България – представителят на „Брисаспор” Стефан Христов. Това е първата победа на 30-годишния старозагорец в Обиколката, в която е участвал десетина пъти. Неговият съотборник, казанлъчанинът Георги Георгиев остана четвърти в крайното подреждане. Втори в класирането е казахстанецът Олег Земляков /Vino 4-ever/, на 1:15 мин., който спечели приза за най-добър млад състезател до 23 години. Трети, с бронзовият медал в Обиколката, е словакът Патрик Тибор /“Кемо Дукла Тренчин“/, на 1:30 мин, с наградата за най-активен бегач /с две етапни победи/.

Георги Георгиев финишира на 1:45 мин. от победителя в тура, а осми е Евгени Балев от „Несебър-Сливен-Шокблейз“.

В първата двайсетица на крайното класиране има още двама българи: Александър Алексиев от Казанлък /“Брисаспор“/ – 13-и, на 5:24 мин., и Пламен Димов /“Цар Симеон“/ – 17-ти.

Двамата казанлъшки колоездачи с екипа на „Брисаспор” все пак успяха да спечелят медали в международната надпревара. В отборното класиране са втори.

На първо място е съставът на „Итера Катюша“ /Рус/, а състезателите на „Vino 4-ever” са трети.

Най-напред от българските състави е „Несебър-Сливен-Шокблейз“ – на осмо място.

Обиколката на България завърши, но предстоят двата етапа от първата Обиколка на Черно море, която започва от Бургас на 5 септември.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram