Втори подготвителен лагер за жените на Белмекен

50 деца -момчета и момичета, юноши, девойки,  и жени на волейболния клуб „Казанлък” се прибират днес от 7-дневния си подготвителен лагер на Царево.

За подрастващите продължава нормалният тренировъчен цикъл в зала до началото на първенствата в различните възрасти през октомври.

За жените на казанлъшкия клуб обаче, предстои един, още по-дълъг подготвителен лагер, който ще продължи 10 или 15 дни, по преценка на ръководството и треньорите. За втора година на историческата дата 9 септември група от 14 състезателки ще се качи на високопланинската спортна база Белмекен, между планините Рила и  Родопи, водени от ст. треньора Петър Дочев и конденционния треньор Светлин Добрев. В групата са младите надежди на клуба, продукт на местната школа, Елица Баракова, Йоанна Николова, Златена Салабашева, Диана Казакова и Василена Папанова. Националката Кристин Колчагова, Виолина Николова и Кристина Гунчева, която е през завръщане в отбора, също се качват на Белмекен, заедно с Кристина Тотева, която преди време обяви, че напуска „Казанлък”, но сега отново е част от състава му. С момичетата ще тренират и двете нови попълнения на ВК „Казанлък” –Веска Запрянова и Тереза Иванова. Намеренията на волейболната управа на „Казанлък” е състезателките да бъдат привлечени в тима на Петър Дочев за новия сезон, който ,също както и при подрастващите, започва в октомври.

Колко контролни срещи и с кои отбори ще изиграе женският представителен тим на клуба след завръщането си от лагера, това ще бъде оповестено в процеса на подготовката.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram