Стара Загора бе избран за Европейски град на спорта 2017 г.

В писмото си до кмета Живко Тодоров президентът на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта Джан Франческо Лупатели поздравява старозагорския градоначалник и го кани да участва в официалната церемония, на която ще бъдат обявени победителите в категориите столица и град на спорта, на 16.11. 2016 г. в Брюксел.
Признанието идва като логичен резултат от последователните усилия на администрацията на кмета Живко Тодоров за подобряване на спортната инфраструктура на Стара Загора. Почти цялата налична база беше обновена в последните години, построени са и нови спортни съоръжения като общинска спортна зала „Иван Вазов“. Стадион „Берое“ беше изцяло обновен. Реновирани са лекоатлетическите писти, теренът и помощните игрища. Стадион „Локомотив“ също е ремонтиран и обновен. Модернизирана и обновена е базата на ФК „Верея“.
Министерството на спорта, спортни федерации, клубове и близо 30 неправителствени организации заявиха подкрепата си за кандидатурата на Стара Загора за Европейски град на спорта. /Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram