Земеделският министър Десислава Танева ще открие БАТА АГРО в Ст.Загора

От 8 до 11 септември на летището в Стара Загора ще се проведе второто есенно издание на единственото по рода и мащабите си селскостопанско изложение в България – БАТА АГРО.

БАТА АГРО Есен ще бъде открито от министъра на земеделието и храните Десислава Танева в 11:00 часа, в присъствието на представители на областната и общинската администрация на Стара Загора, членове на Българската асоциация на търговците на агротехника, чуждестранни гости, земеделски производители, медии.

Официалната програма ще продължи с обиколка на изложбените площи. В 12:30 ч ще има коктейл за официалните гости, а от 14:00 до 16:00 часа в пресцентъра на изложението ще се проведе информационен семинар относно мерките от ПРСР 2014-2020, организиран съвместно с МЗХ.

В 20:30 ч е предвиден официален коктейл по повод откриването на БАТА АГРО 2015 Есен и концерт на Деси Добрева и група Мастило на територията на Античен форум Августа Траяна.

Изложението БАТА АГРО ще покаже най-актуалното от света на земеделието – агротехника с възможност за тест драйв и демонстрации в работни условия, семена, торове, препарати.
„Това е най-голямото, вече утвърдено професионално изложение в България, което се развива според нашите очаквания“, заяви Тодор Николов, председател на УС на БАТА АГРО.

Източник:

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram