Вандали разбиха Сърцето с катинарите за любов

Вандали потрошиха „Сърцето“ в старозагорската градска градина, на което влюбени двойки заключваха любовта си и си обещаваха заедност. Над 100 катинари висяха на декоративния арт елемент „Сърцето помни“, който беше поставен на 14 февруари, 2013 година, по идея на млади доброволци. Неколкократно придружаващата го табела, която информираше гражданите за предназначението на конструкцията, беше унищожавана, след което реставрирана от инициаторите на идеята.

 

„Сърцето помни“ бе създадено по идея на настоящия млад кмет, който заедно с клуб „Зараза“ към Сдружение „Самаряни“, Младежки общински съвет, Община Стара Загора и безрезервната подкрепа на още група доброволци успяха да реализират проекта и да призоват младите хора на Стара Загора да бъдат отговорни към любимите си хора.

 

За съжаление от няколко дни конструкцията стои разрушена пред погледите на десетки минувачи. От Сдружение „Самаряни“ търсят различни възможности арт елементът да бъде възстановен и планират да стартират дарителска инициатива в социалните мрежи, която да подкрепи „Сърцето“.

 

„Ако има свидетели на инцидента, нека се свържат с нас или с органите на реда“ – призовават от Сдружението.

IMG_6911

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram