Прибраха в радневския диспансер виселия на жица ром

Ромът Тодор Ангелов, който разиграва цяла нощ полиция, пожарна и медици и заради когото бе прекъснат токът на „Арсенал“ и няколко села, е настанен днес в психодиспансера в Раднево, научи Пресс ТВ.

33-годишният казанлъчанин е криминално проявен. Миналата нощ, когато Тошко се качи на стълб и увисна демонстративно на жица на електроразпределителната мрежа, е бил пиян, уточниха запознати със следствието.

Пред очите на цялата ромска махала ромът вися повече от два часа на кабела. Органите бяха принудени да спрат тока на няколко села в мъглижко и на „Арсенал“ в Казанлък заради циганина.

От 30-метровия стълб Тошко заплашваше да се самоубие, видя екип на Пресс тв. На място пристигнаха пожарна, полиция , линейка. Пасторът на църквата води преговори с рома, но заради голямото разстояние между тях комуникацията бе затруднена. Бе осигурена озвучителна апаратура, която  улесни преговорите с пияния.

Двама души се качиха при Тошко, за да го убеждават да слезе на земята. Ромът наскоро излязъл от затвора. Нямал дом и това била е причината за необичайния му протест.

До възстановяване на електроподаването „Арсенал“ беше на аварийно захранване.

Докато казанлъшки пожарникар сваляше циганина от кабела, стотиците му роднини долу аплодираха и скандираха името на Тошко.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram