Скандал в разгара на Обиколката

Стартира и 3-тия етап от Обиколката на България: Троян – Трявна (128 км.) с три премии по маршрута – две за активност: в Севлиево, 47. км и Габрово, на 105 км, и една за катерачи от втора категория – при с. Торбалъжи, 118. км

С жълтата фланелка стартира роденият в Стара Загора Стефан Христов от турския тим „Брисаспор“, който спечели 2-рия етап от Обиколката на България: Пловдив – Троян, 120 км. Той взе разстоянието за 2.55:28 ч, като непосредствено след него, но на 1:23 мин, завърши казахстанецът Олег Земляков /“Vino 4-ever“/, който се изкачи втори и в генералното класиране, на 1:27 от новия водач. С екипа на „Брисаспор“Георги Георгиев завърши сред първите девет, но отстъпи от второ на четвърто място в главното подреждане.

Вторникът бе белязан с пореден скандал около организацията на Обиколката, свързан с името на Георги Енчев, „вицепрезидент на директорския борд“. Появи се информация за неговото отстраняване от работата по настаняването- една от най-важните дейности във всяко многоетапно колоездачно състезание. „Разбрах само, че решението е взето с участието и на председателя на БКС и президент на директорския борд на Обиколката Петър Бончев“ е коментирал пред сайта maxbike.bg Енчев.

Бончев пък пояснява, че Георги Енчев не е отстранен от Обиколката, а трябва да се занимава изцяло с функциите по протокола – подиум, награждаване, информация за журналистите и т. н., а не да раздава бележки за хотелски стаи.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram