Ремонт между Пловдив и Стара Загора отклонява бързите влакове

От 4 септември до 20 октомври движението на всички влакове, които преминават в участъка между гарите Пловдив и Стара Загора ще бъде променено.

Временната реорганизация е свързана със строителните дейности за изпълнението на мащабен проект на ДП „Национална компания железопътна инфраструктура“ за „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, Фаза 2“, обект: „Рехабилитация на железопътен участък Скутаре – Оризово„.

През този период всички бързи влакове, които преминават в участъка между Пловдив и Стара Загора, ще се движат през Димитровград.
Тези влакове пътуват по направленията София-Варна-София, София-Бургас-София и Пловдив-Варна-Пловдив.

За клиентите на националния железопътен превозвач ще бъдат осигурени автобуси за превоз на пътниците между гарите Пловдив и Оризово. Поради пътуването с автобуси няма да бъде възможен превозът на велосипеди и домашни любимци.

Въведени ще бъдат и промени в разписанията на влакове, които се движат в съседни направления на ремонтирания участък, с цел да се осигури регулярно придвижване и осъществяване на връзки с други влакове.

Информация за промените в разписанията на влаковете, както и за разписанията на автобусите, ще бъде поставена във всички гари и спирки по този маршрут, както и в електронния пътеводител на официалната интернет страница на „Холдинг БДЖ“ ЕАД.

За подробна информация клиентите на „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД могат да се обръщат към гишетата „Информация“ и билетните каси в съответните железопътни гари, както и на националния информационен телефон 0700 10 200.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram