Баща и син Филипови инвестират в таланта

През пролетта в Казанлък заработи най-младата спортна школа в Розовата долина – футболно училище на треньора Стоян Филипов.
Последното, с което свърза името си амбициозният треньор, бяха съвместните занимания с гостуващ юношески тим от Малта – „Суиги Юнайтед“.
Стоян Филипов и неговият син, който занапред ще помага все по-активно в обучението на децата, Росен Филипов, възнамеряват да работят заедно в града на розите.
Филипов вече ще разчита на помощник в работата си с малките футболисти, включително и на контактите, установени с чуждестранни отбори, какъвто бе примерът с малтийците, за да развива школата си, базирана на СК „Шампион“.
Футболното училище на треньора от Казанлък възнамерява да подготвя млади таланти, които да намират своята реализация в големите и развиващи се български школи.
Като бивш треньор в ДЮШ на ФК „Розова долина“, макар и за кратко от 1998-2001г., Стоян Филипов следи и също се вълнува от изявите на младите футболисти на клуба. Що се отнася до неудачите в началото на първенството за мъжкия представителен тим на Казанлък, той смята, че това е период, през който са преминавали много отбори, както и, че феновете не бива да упрекват за това нито треньорите, нито самите футболисти.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram