Хиляди се радваха на изпълненията на АНПТ „Искра” в провинция Ломбардия

По покана на Културна асоциация „Дукато ди пиаца Понтида”, чрез Международната фолклорна организация,   Ансамбъл „Искра” взе участие в 33-тия Международен фолклорен фестивал в гр.Бергамо, Италия. В продължение на седмица български ритми огласяха Бергамо, Валгрентино и Брембате ди сопра. Във фестивала участваха фолклорни групи от Боливия, Полша, Кипър, Мексико, САЩ, Италия и др.

Да се насладят на красотата на българския фолклор имаха възможност хиляди жители и гости на Бергамо. По специална покана на главния епископ на провинция Ломбардия, на 26 август,  АНПТ „Искра” представи част от програмата си пред катедралния храм, непосредствено след края на тържествената меса по случай празника на Бергамо.

Българската група бе приета от кмета на Валгрентино. По време на официалната визита главния художествен ръководител на АНПТ „Искра” Цветан Цочев и зам.председателя на НЧ „Искра-1860” Теодора Иванова представиха  възможностите за културен туризъм, които предлага Долината на розите и тракийските царе и отправиха покана към кмета  и президента на Културна асоциация „Дукато ди пиаца Понтида”, да посетят Казанлък по време на Фестивала на розата.

По оценка на организаторите от Културна асоциация „Дукато ди пиаца Понтида” , българският състав е показал изключителен професионализъм, като за тридесет и трите издания на Фестивала,  АНПТ „Искра” е един ансамблите, които ще оставят ярка следа в историята на Фестивала

Ансамбъл за народни песни и танци „Искра”  получи покани за участие във фестивали в Боливия, Полша и САЩ.

НЧ „Искра-1860“

 

IMG_2144IMG_2227IMG_2291IMG_2560IMG_2590

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram