Любен Каменов първи на „Шипка 2014“, Панчугов изпревари всички в НС4

Пилотът на „Каменов Рали Тийм“ Любен Каменов с автомобила си „Мицубиши Лансър“ спечели 33-то издание на планинското автомобилно състезание „Шипка 2014“. Каменов финишира първи с общо време 6 мин. 45 сек. и 25 стотни в класа си НС1. Втори в генералното класиране е състезателят на „Боила АМС“ Христо Манолов /водач в класа си НС2/ с време 7 мин. 51 сек. и 21 стотни. Трети в състезанието е представителят на „Плевен Рейсинг Тийм“ Ивелин Чапанов с „Рено Клио“.
Страхотно каране по трасе Бузлуджа направи пилотът от Енина Стефан Панчугов, състезател на „Казанлък Моторспорт“ с „Хонда Сивик“,като оглави класирането в своя клас НС4 и стана пети в генералното класиране на състезанието, с време 8:06:62 мин. Пред него е Даниел Живков от АСК „Ефко Рейсинг“, втори в НС2. Съотборникът на Панчугов Милен Узунов се класира на 10-то място в състезанието, трети в клас НС3.
В десетката е друг пилот на „Ефко Рейсинг“, който е сред организаторите на планинско изкачване Шипка 2014, Александър Димитров, девети в крайното подреждане и трети в класа на Панчугов.
Тихомир Златков и Стефан Георгиев са доста по-назад в класирането на домакинското за своя клуб състезание, съответно 19-ти и 20-ти /трети и четвърти в клас НС2/.
36 пилоти стартираха в неделния ден на трасето към Бузлуджа в шестото състезание от планинския шампионат. Седем от пилотите останаха извън класирането.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram