За безопасни пешеходни зони от велосипедисти

Свои предложения за подобряване движението по улиците в Казанлък могат да изпращат жителите на региона. В рамките на кампанията на медийна група „Вис виталис“ „Спри! Преминава дете!“ вашите предложения ще бъдат събирани и обобщени, като представителите на различни институции Община, Полиция, КАТ, заявиха, че ще се съобразят с тях в идеята да направим безопасно движението по пътищата, както за пешеходци, така и за водачите на МПС. Сигурни сме, че тъкмо жителите на региона имат вярна оценка за случващото се около нас и за това, как да осигурим сигурност за всички. Предложенията си може да изпращате на редакционния ни мейл: presstvkazanlak@gmail.com.
imagesВ редакцията пристигна писмо от Йорданка Димова:

До Община Казанлък

Предложение  до  Работната група за мерки по безопасност по пътищата

 

Уважаеми дами и господа,

Във връзка с призива да се дават предложения, направен по време на срещата на 29.08.2016г. между граждани и институции  от нашата община, във връзка с безопасността на хората по пътищата,  предлагам  следното:

Обезопасяване на пешеходните зони в центъра на града от бързо движещи се велосипедисти. Те не са по-малко опасни от  управляващите моторни превозни средства, които се движат по улиците. В пешеходните зони хората спокойно се разхождат, невръстни дечица едва пристъпят и едно блъскане от профучаващ велосипед е фатално за живота и здравето. Досега взетите мерки не са дали резултат. В  личен разговор, след срещата с представителя на МВР, същият призна, че не са малко инцидентите с каращите колелета, но нищо не можело да се направи, за  да не минават  те през пешеходните зони. Дори в момента докато разговаряхме, пред нас  имаше няколко деца  на колела. Ясно е, че  не са ефективни глобите, конфискациите и дежурните полицаи на терен…. За целта предлагам:

  1. Оформяне на вело алеи, където е възможно.
  2. Поставяне на съоръжения за убиване на скоростта на велосипедистите в пешеходните зони.
  3. Поставяне на различни преградни съоръжения с табели за забрана на преминаване  с колелета и др. подобни.

Надявам се да се направи всичко възможно, за да се опази живота и здравето на най-малките и беззащитни граждани на града. А и не само на тях…. Всички искаме поне когато се движим в пешеходните зони, да се чувстваме спокойни.

С уважение: Йорданка Димова,  GSM 0885 ……..

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram