Стоянова и Самарски да изнесат ГЕРБ от сградата, дарена за деца!

Проверка на Пресс ТВ след фейсбук дискусия установи, че офисът на ПП ГЕРБ е предоставен за ползване след решение на Общински съвет – Казанлък в предходния мандат с председател Васил Самарски и още 36 членове на местния парламент.

Редакцията пита: Защо местната изпълнителна власт и местната законодателна власт не са взели под внимание при внасянето на материала и при разглеждането му в комисиите и на общинска сесия, както и по време на гласуване ВОЛЯТА НА ДАРИТЕЛЯ?

Ето и писмото /без редакция/ което пристигна на ел. поща на Пресс ТВ:

Драга редакция,

виждам, че само Пресс тв не се бои да пише истината. Вече не се колебая и ще ви напиша, онова което окончателно ме смачка.

Бях повече от 30 години преподавател в среден курс, преподавах хуманитарна специалност, сега съм пенсионерка. Децата ми са в чужбина отдавна. Родена съм в Казанлък, живях тук за добро и за лошо.

Баща ми беше репресиран. Изчезна безследно. Аз се ожених за офицер много трудно, заради властите, но той се пребори за любовтта ни. Живеехме в София, аз като млада булка и майка успях да уча, защото той настояваше. Дипломирах се като майка на две деца в специалност, която обожавам и днес.

След пет години мъжът ми почина. Неочаквано, получи инфаркт. Прибрах се в родния град. Не бяхме много специалистите и веднага ме взеха на работа. Училището, където работех имаше и хубави не хубави моменти. Запомнила съм хубавите. Отгледах децата си, изучиха се, едното във факултет с рядка специалност, после и аспирантура, която му носеше 250 лева заплата. Заминаха. Добре са сега, не работят това, за което са учили, но ме поддържат финансово и се справят. За тях работа тук няма. Не ги научих да са кариеристи. И не съжалявам.

Пиша ви не за друго, а заради това, че никога не узнах къде е гробът на баща ми. Спрях да го търся отдавна, но когато дойде демокрацията се записх в СДС, щастлива че възмездието е близо. Членувах тихо, активистите бяха на първия ред, но имаха нужда и от тил. Там съм и досега. Макар, че първите седесари се облажиха и забравиха за идеята. Ето защо ви пиша. Имаше един д-р Цонов, лекар, добър лекар, скромен, веднъж се погрижи за внука ми без да го познавам и да е длъжен да го направи. После стана депутат. Ние живеем в един квартал и веднъж срещнах д-р Цонов с днешния служебен министър Йордан Бакалов. Спрях да ги поздравя. Разговорихме се, останах очарована от човещината им. Онзи ден отидох да видя служебния министър, без да очаквам да ме разпознае. Той беше наврян отзад. Други бяха отпред. Срамувам се, че тази пожарна я съгради народа с данъците си, а станах свидетел на биене в гърдите на хора, които нямат заслуги.

Всичко това написах, за да кажа на г-жа кметицата Стоянова, за която съм гласувала. Срамувам се, че трябваше да видя как откривате сграда, строена с данъците на хората, работещи на три смени и минимална заплатаа, а с г-н Борисов как си приписахте заслуги.

Госпожо Стоянова, няма сграда в този град в миналото, която да е строена с данъци. И болници и училища и читалища са ги строили заможните казанлъчани и са ги оставили за поколенията.  Не съм чела да са се били в гърдите и да са рязали ленти. Но и вие се изтипосахте отпред, за да откривате сграда, правена с народни пари.

Госпожо Стоянова, когато построите нещо с ваши лични пари се стройте и прережете лентата, ще ви благодари целия град. Сега само ще ви напомня, че там където се намира офиса на ГЕРБ, който вие оглавявате е сграда, правена с дарение. Предназначена е за деца, госпожо Стоянова, казвам ви го само защото сте детска учителка. Сграда, построена не за да се настаните вие, политиците, които не знаете нищо за миналото на града и не ви итересува. Освободете я! Нямате място там, ако имате елементани скруполи. Мен ме интересува и понеже разполагам със свободно време не ще се спра да пиша и да Ви напомням, ако редакцията няма против да публикува писмата ми.

Ще напиша инициалите си, защото не заслужавате да се познаваме.

Благодаря на редакцията на Пресс тв, ако публикува това  писмо.

П.П. Имам да напиша на госпожата кмет и нещо за еврейските гробища в Казанлък, които договори преди време с еврейския посланик за реставрация.

Приемете моите уважения, скъпа редакция и все така не мълчете!

Ц.С.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram