Ул. „Цанко Церковски“ остава в трагично състояние

По повод Отворено писмо до кмета на Община Казанлък за трагичното състояние на ул. „Цанко Церковски“ и подписка от живеещите на същата улица с искане за подмяна на водопроводните тръби е извършена проверка по документи в Дирекция „УТ и Т“ на Община Казанлък и на място на 23 август. Това става ясно от получения отговор от кмета на Община Казанлък Галина Стоянова до жителите на кв. Христо Ботев във връзка с наболелия проблем.

Установено е, че по повод подписката има получен отговор от ръководител район Казанлък при ВиК ЕООД Стара Загора, в който се упоменава, че : „При финансова възможност, Дружеството ще предприеме мерки да заложи въпросната подмяна на водопроводната мрежа в програмата за планови основни ремонти през следващи години“.

От писмото става ясно също, че подмяната на частта от водопроводната мрежа по ул. „Ц. Церковски“, кв. Христо Ботев, гр. Казанлък, която е от етернитови тръби трябва да се извърши от експлоатационното дружество, което експлоатира и поддържа водопроводната мрежа в населеното място, а именно ВиК ЕООД Стара Загора, за негова сметка. След подмяна на водопроводната мрежа по ул. Ц.Церковски и възстановяване на разрушения пътен участък от ВиК ЕООД Стара Загора, Община Казанлък ще предприеме мерки за подобряване на уличната настилка.

Община Казанлък като собственик, дава своето съгласие за подмяната на частта от въпросната водопроводна мрежа по ул. Цанко Церковски, кв. Христо Ботев, гр. Казанлък при спазване правилата и нормите на Наредба №8 за разполагане на технически проводи и съоръжения в населени места.

14137922_1265057723513761_98923279_n14169497_1265057726847094_1236641589_n

Новини от вас: Отворено писмо до кмета на община Казанлък във връзка с уличната мрежа

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram